Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Bekijk deze via uw browser.
Bezoek onze
website »
Forward to Friend Deze Heraut doorsturen?
Voor in de agenda:           
10 & 11 mei:      Hemelvaart/vrij
14 t/m 16 mei:   Kamp groepen 8
21 mei:               Pinkstermaandag/vrij
27 mei:               Communie
04 & 05 juni:      Ouderavond gr 1
19 juni:               Studiedag/vrij  
18 t/m 22 juni:    Voerendaalse sportweek
22 juni:               KasteelfeestBeste ouders/verzorgers,
Wordt u lid van de medezeggenschapsraad?

Brede school Cortemich is volop in beweging. Begin van het schooljaar heeft de school net een interne verbouwing achter de rug. Onze school timmert voortdurend aan de weg om kwalitatief goed onderwijs te bieden, zodat onze kinderen zich breed en evenwichtig kunnen ontwikkelen.
 
Leerkrachten van Cortemich zijn hier iedere dag vanuit hun vakmanschap met veel energie en passie voor kinderen mee aan de slag om uw kind een goed fundament te geven voor de verdere toekomst.

Een aantal ouders draagt hier als vrijwilliger ook een steentje aan bij, echter daalt het aantal ouders die dit doen gestaag en dat is jammer. Onder het motto, vele handen maken licht werk vraag ik u als voorzitter van de Medezeggenschapsraad dan ook om mee te helpen. Dat kan op vele manieren. Zo kunt u o.a. de volgende groepen ondersteunen: de oudervereniging; luizencontrole werkgroep; “vrienden van cortemich”, een helpende hand in de klas; de medezeggenschapsraad.
 
Het volgende schooljaar loopt de termijn voor de ouders in de medezeggenschapsraad af. Een ouderlid van de medezeggenschapsraad dient iedere 4 jaar gekozen te worden. Een aantal ouders stelt zich herkiesbaar.
 
De MR denkt mee met het bestuur, toetst de besluiten en heeft bij bepaalde besluiten instemmings- of adviesrecht. Dat betekent dat de MR medeverantwoordelijk is voor het welzijn van de leerlingen en het team. De MR bewaakt samen met directie en leraren de kwaliteit van het onderwijs. Een verantwoordelijke en interessante functie.
 
Met dit bericht wil ik u uitnodigen om ook deel te nemen aan de medezeggenschapsraad. Na de meivakantie zal er een uitnodiging tot aanmelding in de Heraut geplaatst worden. Mocht u nu al vragen hebben dan kunt u mij mailen patrick@geelen.me. Draagt u uw steentje bij als vrijwilliger bij Cortemich?
 
Met vriendelijke groet,
Patrick Geelen
Voorzitter MRTraktatie pastoor Brouwers                                                  
Pastoor Brouwers vierde onlangs zijn 50-jarig priesterjubileum.
Als dank voor de vele lieve, leuke felicitaties en wensen die hij van de kinderen mocht ontvangen, trakteerde hij alle kinderen van Cortemich gisteren op een ijsje.
De kinderen konden deze traktatie wel waarderen met 28 graden op thermometer. Dank u wel!!!

 


Feestelijke opening Koningsspelen 2018
Met feestelijke muziek, de “Fit-lala” Koningsdans van gr 7/8a en een warming-up van de studenten van Fontys Hogeschool Eindhoven( afdeling Sportkunde) werden vanmorgen de Koningsspelen 2018 geopend. 500 kinderen in hun oranje/rood-wit-blauwe outfit vormden een prachtig decor onder een strak blauwe lucht. Onderstaand een kleine impressie van vanmorgen. Er zullen nog meer foto’s van deze Koningsspelen via Isy worden gedeeld.
 
 


Ingezonden:
 
Brede School Cortemich
Cortemich 2
6367 CG Voerendaal

Tel. 045 575 14 44
E-mail info@cortemich.nl
Email Marketing Powered by MailChimp
Uitschrijven voor de Heraut | Mijn inschrijving aanpassen